Drama britanske kajakašice na Soči

Foto: PU Nova Gorica Soča pri Kobaridu Foto: PU Nova Gorica Soča pri Kobaridu
Britansko kajakašico je odnesla narasla Soča.
Oglej si celoten članek

Šesterica britanskih kajakašev je v lastni režiji vstopila v reko Sočo na vstopno/izstopnem mestu Srpenica I. Skupina je plula v smeri vstopno/izstopnega mesta Srpenica II (Ilovo), ko se je zgodila nesreča. 

Šestindvajsetletna kajakašica je bila tretja v skupini, ko jo je močan rečni tok prevrnil, tako da je bila nekaj časa ujeta pod vodo. K sreči je kmalu izplavala iz kajaka, a se je v nadaljevanju zagozdila v drevesno deblo, ki je viselo iz reke Soče. 

Na pomoč so ji priskočili ostali kajkaši in jo hoteli rešiti s pomočjo vrvi, vendar so bili neuspešni. Rečni tok je 26-letno Britanko odnesel naprej v smeri naselja Trnovo ob Soči. K sreči ji je uspelo samo izplavati iz rek in skupaj s prijateljem počakati na levem bregu reke Soče, kjer so jo nato prevzeli člani GRS Tolmin.

Britanka je bila v reki približno 15 minut. Pri tem se je predvidoma lažje poškodovala in je bila odpeljana na preventivni pregled v Zdravstveni dom Tolmin. Poleg policstov PP Bovec so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Bovec, gorski reševalci GRS Bovec in reševalci NMP ZD Tolmin.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.