Slovenija > Črna kronika
2973 ogledov

Drama britanske kajakašice na Soči

Soča pri Kobaridu
1/2
PU Nova Gorica
Britansko kajakašico je odnesla narasla Soča.

Šesterica britanskih kajakašev je v lastni režiji vstopila v reko Sočo na vstopno/izstopnem mestu Srpenica I. Skupina je plula v smeri vstopno/izstopnega mesta Srpenica II (Ilovo), ko se je zgodila nesreča. 

Šestindvajsetletna kajakašica je bila tretja v skupini, ko jo je močan rečni tok prevrnil, tako da je bila nekaj časa ujeta pod vodo. K sreči je kmalu izplavala iz kajaka, a se je v nadaljevanju zagozdila v drevesno deblo, ki je viselo iz reke Soče. 

Na pomoč so ji priskočili ostali kajkaši in jo hoteli rešiti s pomočjo vrvi, vendar so bili neuspešni. Rečni tok je 26-letno Britanko odnesel naprej v smeri naselja Trnovo ob Soči. K sreči ji je uspelo samo izplavati iz rek in skupaj s prijateljem počakati na levem bregu reke Soče, kjer so jo nato prevzeli člani GRS Tolmin.

Britanka je bila v reki približno 15 minut. Pri tem se je predvidoma lažje poškodovala in je bila odpeljana na preventivni pregled v Zdravstveni dom Tolmin. Poleg policstov PP Bovec so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Bovec, gorski reševalci GRS Bovec in reševalci NMP ZD Tolmin.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.