Drama pred novim šefom

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Menjava. Kandidati so bili zaslišani, v javnosti krožijo imena, Končar naj ne bi bil več v igri.
Oglej si celoten članek

Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport (MIZKŠ) je potrdilo, da je strokovna komisija zaslišala kandidate za novega ravnatelja osrednje gledališke ustanove SNG Drama Ljubljana.

Končar ne komentira

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah naj bi se za mesto ravnatelja potegovali Mojca Jan Zoran, Miran Ribič, igralec Boris Mihelj, dramatik Boštjan Tadl in režiserka Ivana Djilas.

Zadnja sta nam svoji kandidaturi tudi potrdila. "Seveda upam, da bom izbran. Postopek bo verjetno trajal še od dva do tri mesece," je povedal Tadl. Djilasova je ocenila, da so člani komisije k stvari pristopili resno: "Upam, da bodo izbrali najboljše za Dramo."

Čeprav se je pred časom kot ključni kandidat omenjal igralec Roman Končar, naj ta po neuradnih informacijah ne bi bil med kandidati. "To je moja osebna zadeva, ki naj ne bi zanimala nikogar razen mene," je bil kratek Končar.

Pričakovanja so visoka

Na MIZKŠ so sicer potrdili, da je na razpis prišlo pet prijav. Preden minister imenuje ravnatelja, mora pridobiti mnenje sveta zavoda in strokovnega sveta Drame.

Član strokovnega sveta Vinko Möderndorfer je dejal, da si na tem mestu želi umetnika, "ki pa mora imeti tudi sposobnosti vodenja. V preteklosti je to zelo uspešno počel Janez Pipan. Model torej imamo, takšnih kandidatov pa žal zelo malo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.