Slovenija
43 ogledov

Drama pred novim šefom

Roman Končar Anže Petkovšek
Menjava. Kandidati so bili zaslišani, v javnosti krožijo imena, Končar naj ne bi bil več v igri.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport (MIZKŠ) je potrdilo, da je strokovna komisija zaslišala kandidate za novega ravnatelja osrednje gledališke ustanove SNG Drama Ljubljana.

Končar ne komentira

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah naj bi se za mesto ravnatelja potegovali Mojca Jan Zoran, Miran Ribič, igralec Boris Mihelj, dramatik Boštjan Tadl in režiserka Ivana Djilas.

Zadnja sta nam svoji kandidaturi tudi potrdila. "Seveda upam, da bom izbran. Postopek bo verjetno trajal še od dva do tri mesece," je povedal Tadl. Djilasova je ocenila, da so člani komisije k stvari pristopili resno: "Upam, da bodo izbrali najboljše za Dramo."

Čeprav se je pred časom kot ključni kandidat omenjal igralec Roman Končar, naj ta po neuradnih informacijah ne bi bil med kandidati. "To je moja osebna zadeva, ki naj ne bi zanimala nikogar razen mene," je bil kratek Končar.

Pričakovanja so visoka

Na MIZKŠ so sicer potrdili, da je na razpis prišlo pet prijav. Preden minister imenuje ravnatelja, mora pridobiti mnenje sveta zavoda in strokovnega sveta Drame.

Član strokovnega sveta Vinko Möderndorfer je dejal, da si na tem mestu želi umetnika, "ki pa mora imeti tudi sposobnosti vodenja. V preteklosti je to zelo uspešno počel Janez Pipan. Model torej imamo, takšnih kandidatov pa žal zelo malo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.