Dražji za dva milijona

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Khislstein. Kranjski grad bodo odprli 3. decembra, dve leti po prvotnih napovedih.
Oglej si celoten članek

“Pri rokih dokončanja gradbenoobrtniških in instalacijskih del ni nobenih zamud,” zatrjujejo pri mestni upravi. Obnova gradu Khislstein gre po številnih zamudah in težavah h koncu. Odprtje je predvideno ob občinskem prazniku 3. decembra, končna vrednost projekta pa bo dva milijona evrov višja od predvidene.

Gradbenobrtniška in instalacijska dela so bolj ali manj končana. Namestiti je treba še muzejsko in tehnološko opremo. Projekt obnove gradu, za katerega je občina pridobila 2,8 milijona evropskih sredstev, je bil sprva ovrednoten na 6,8 milijona evrov, pozneje pa sta sledila dva dodatka, za sanacijska dela in orkestrsko jamo, ki sta projekt podražila. “Končna vrednost bo 8,8 milijona evrov,” ocenjujejo pri občinski upravi in potrjujejo, da bo razliko krila občina.

Kdo bo upravljalec

Grad in lovski dvorec bo upravljal Gorenjski muzej, pogoje upravljanja prireditvenega in gostinskega dela pa bo treba še doreči. “Lani je bila podpisana pogodba z Art centrom, ki pa ni upoštevala, da je treba za doseganje ciljev, ki so pogojevali sofinanciranje iz sredstev Evropske unije, zagotoviti tudi vsaj tri nova delovna mesta,” pojasnjujejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.