Slovenija
19 ogledov

Dražji za dva milijona

Khiselstein Iztok Golob
Khislstein. Kranjski grad bodo odprli 3. decembra, dve leti po prvotnih napovedih.

“Pri rokih dokončanja gradbenoobrtniških in instalacijskih del ni nobenih zamud,” zatrjujejo pri mestni upravi. Obnova gradu Khislstein gre po številnih zamudah in težavah h koncu. Odprtje je predvideno ob občinskem prazniku 3. decembra, končna vrednost projekta pa bo dva milijona evrov višja od predvidene.

Gradbenobrtniška in instalacijska dela so bolj ali manj končana. Namestiti je treba še muzejsko in tehnološko opremo. Projekt obnove gradu, za katerega je občina pridobila 2,8 milijona evropskih sredstev, je bil sprva ovrednoten na 6,8 milijona evrov, pozneje pa sta sledila dva dodatka, za sanacijska dela in orkestrsko jamo, ki sta projekt podražila. “Končna vrednost bo 8,8 milijona evrov,” ocenjujejo pri občinski upravi in potrjujejo, da bo razliko krila občina.

Kdo bo upravljalec

Grad in lovski dvorec bo upravljal Gorenjski muzej, pogoje upravljanja prireditvenega in gostinskega dela pa bo treba še doreči. “Lani je bila podpisana pogodba z Art centrom, ki pa ni upoštevala, da je treba za doseganje ciljev, ki so pogojevali sofinanciranje iz sredstev Evropske unije, zagotoviti tudi vsaj tri nova delovna mesta,” pojasnjujejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.