Drevo ga je pokopalo pod seboj

Foto: Žurnal24 Za 41-letnega Bohinjčana se je žaganje smreke končalo tragično. (Foto: Shutterst
Za 41-letnega Bohinjčana se je žaganje smreke končalo tragično.
Oglej si celoten članek

Med čiščenjem pašnika se je pri podiranju drevesa v soboto okrog 13. ure na planini Dedno polje nad Bohinjem zgodila delovna nesreča s smrtnim izidom. Odžagana smreka je pod seboj pokopala 41-letnega sekača iz Stare Fužine, ki se drsečemu drevesu ni mogel pravočasno umakniti.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je 41-letnik na robu strmejše brežine na nadmorski višini 1.570 metrov z motorno žago želel podreti starejšo smreko. Smreka je takoj po padcu zdrsnila naprej po pobočju, zaradi česar se ji sekač ni mogel pravočasno umakniti. Veje so ga potisnile pod deblo, ob čemer je utrpel tako hude poškodbe, da jim je podlegel na kraju nesreče.

V reševalni akciji so sicer posredovali gorski reševalci iz postaje Gorske reševalne službe Bohinj in dežurna ekipa Gorske reševalne službe na Brniku, ki je pokojnega s policijskim helikopterjem prepeljala v dolino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.