Slovenija > Črna kronika
2 ogledov

Drevo ga je pokopalo pod seboj

Za 41-letnega Bohinjčana se je žaganje smreke končalo tragično. (Foto: Shutterst Žurnal24 main
Za 41-letnega Bohinjčana se je žaganje smreke končalo tragično.

Med čiščenjem pašnika se je pri podiranju drevesa v soboto okrog 13. ure na planini Dedno polje nad Bohinjem zgodila delovna nesreča s smrtnim izidom. Odžagana smreka je pod seboj pokopala 41-letnega sekača iz Stare Fužine, ki se drsečemu drevesu ni mogel pravočasno umakniti.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je 41-letnik na robu strmejše brežine na nadmorski višini 1.570 metrov z motorno žago želel podreti starejšo smreko. Smreka je takoj po padcu zdrsnila naprej po pobočju, zaradi česar se ji sekač ni mogel pravočasno umakniti. Veje so ga potisnile pod deblo, ob čemer je utrpel tako hude poškodbe, da jim je podlegel na kraju nesreče.

V reševalni akciji so sicer posredovali gorski reševalci iz postaje Gorske reševalne službe Bohinj in dežurna ekipa Gorske reševalne službe na Brniku, ki je pokojnega s policijskim helikopterjem prepeljala v dolino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.