Drugače preprosto ne gre

Foto: Žurnal24 Druga gimnazija je bila ob koncih tedna tarča objestnežev, ki jih bodo zdaj posn
Vandalizem. Okolica II. gimnazije zdaj pod videonadzorom.
Oglej si celoten članek

 

Ne gledajo s
vojih otrok

“Kamere nimamo zato, da bi gledali svoje otroke. Vse je narejeno v skladu s pravilnikom o varstvu osebnih podatkov, točno je določeno, kdo lahko posnetke gleda. To pa bomo počeli samo v primerih ugotovljenega vandalizma, da lahko podamo morebitno prijavo policiji,” zagotavlja Lorenčič.

“Ob koncih tedna smo imeli pravo štalo. Objestneži so razmetali vse, kar se je razmetati dalo. Potrgali so rože, uničili žaluzije, celo plezali so na streho. Ni šlo drugače, kot da smo v okolici šole namestili tri kamere,” pove Ivan Lorenčič, ravnatelj II. gimnazije Maribor.

“Vse je odvisno od vremena. Če je dež, je mir,” pripomni Janez Pastar, ravnatelj III. gimnazije, kjer jih poleg uporabljenih kondomov, igel in stekla, na dvorišču občasno pričakajo tudi človeški iztrebki. “O kamerah ne razmišljamo. Policija tistih, ki puščajo iztrebke, tako ne bi želela izslediti,” sklepa Pastar.

V učinkovitost mestnih redarjev pa dvomi Srečko Zorko, ravnatelj I. gimnazije. “Dopoldne niso tako nujni, zakaj ne podaljšajo delovnika zvečer?” se sprašuje in pove, da nadzirajo le vhod v šolo. Okolico srednje gradbene šole pa nadzirajo kar sosednji stanovalci.

“Res smo srečni zaradi tega sožitja, kdaj pa kdaj najdemo pred vhodom edino kakšne steklenice,” pove ravnateljica Alenka Ambrož Jurgec.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.