Drugi januar naj bo drugi cerurar

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Napoved SMC, da bo 2. januar spet postal dela prost dan, v času, ko se krize v vladni koaliciji, je sprožil hudomušne odzive na socialnih omrežjih.
Oglej si celoten članek

Drugi januar je bil kot dela prost dan ukinjen leta 2012 s sprejetjem zakona o uravnoteženju javnih financ (Zujf) v času vlade Janeza Janše.

Včeraj je poslanska skupina SMC, ki jo vodi premier Miro Cerar, v zakonodajni postopek vložila spremembo zakona o praznikih in dela prostih dnevih, s katero bi 2. januar že prihodnje leto spet postal dela prost dan. 

Pobudo so posredovali poslanskim skupinam in njihov odziv pričakujejo do danes opoldne.

Ne glede na politično odločitev, pa bodo nekateri šolarji 2. januarja 2017 v vsakem primeru doma. Večina jih bo sicer gulila šolske klopi kot vsak običajen delovnik. 

Na socialnih omrežjih se je okrog predloga razvnela naslednja debata: 

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 12:07 30. November 2016.

    2. januar dan stranke murgeljskeih cepcev ali SMC.

  • 11:29 30. November 2016.

    ŠE NEKAJ KOMENTARJEVV: "Cerar misli nekako takole ; dobršen del javnega sektorja ima praznik 365 dni na leto. Naj se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.