Slovenija
544 ogledov

Drugi januar naj bo drugi cerurar

koledar Žurnal24 main
Napoved SMC, da bo 2. januar spet postal dela prost dan, v času, ko se krize v vladni koaliciji, je sprožil hudomušne odzive na socialnih omrežjih.

Drugi januar je bil kot dela prost dan ukinjen leta 2012 s sprejetjem zakona o uravnoteženju javnih financ (Zujf) v času vlade Janeza Janše.

Včeraj je poslanska skupina SMC, ki jo vodi premier Miro Cerar, v zakonodajni postopek vložila spremembo zakona o praznikih in dela prostih dnevih, s katero bi 2. januar že prihodnje leto spet postal dela prost dan. 

Pobudo so posredovali poslanskim skupinam in njihov odziv pričakujejo do danes opoldne.

Ne glede na politično odločitev, pa bodo nekateri šolarji 2. januarja 2017 v vsakem primeru doma. Večina jih bo sicer gulila šolske klopi kot vsak običajen delovnik. 

Na socialnih omrežjih se je okrog predloga razvnela naslednja debata: 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 3
  • Plavi-mil 12:07 30.november 2016.

    2. januar dan stranke murgeljskeih cepcev ali SMC.

  • kapibara 11:29 30.november 2016.

    ŠE NEKAJ KOMENTARJEVV: "Cerar misli nekako takole ; dobršen del javnega sektorja ima praznik 365 dni na leto. Naj se jim vsaj malo približajo tisti, ki jim to praznovanje plačujejo. Pri tem pozablja bistveno. Vse to bo moralo plačati ...prikaži več tisto malo zdravega gospodarstva, ki ga imamo."- Cerar si kupuje glasove, kot cesar deli ljudem kruha in iger. Drugega januarja bo narod lahko še malo poležaval in zdravil mačka. Za kruh, mu je pa zmanjkalo idej. Trdi, da bodo k nam zaradi praznika drli turisti, ki morajo doma drugega januarja žal delati. Si bodo pač vzeli dopust, da bodo lahko še malo praznovali. Naš turizem bo na tak način vzcvetel, cmerar bo pa še naprej počasi tuhtal, kaj narediti, da dobi naslednje volitve.Cerarjeva logika več bo praznikov, več bomo zaslužili je taka, kot je pač njegova morala. Naj drugi delajo, jaz bom pa pobiral denar.- Na twitterju poteka glasovanje, kako naj bi ta dan poimenovali. Trenutno vodi "Dan Mira Cerarja", meni bi bil bolj všeč "Dan