Družina zastrupljena z ogljikovim monoksidom

Foto: iStockphoto
Foto: iStockphoto
Ponoči so se v Radečah z ogljikovim monoksidom zastrupile tri osebe.
Oglej si celoten članek

Lastnik stanovanjske hiše je včeraj zvečer s pomočjo agregata, nameščenega v garaži, ki deluje na bencin, vklopil črpalko za centralno peč. Ko ga je sredi noči izklopil, je bila v stanovanju že močno povečana koncentracija ogljikovega monoksida, zaradi česar so se zastrupili lastnik, žena in hčerka, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Vsi trije so poškodovani, nihče pa ni v smrtni nevarnosti.

Poskrbite za servis in javljalnike

"Letos in v preteklih letih smo tudi na Celjskem obravnavali več primerov zastrupitev z ogljikovim monoksidom v času kurilne sezone, zato občane, ki za ogrevanje uporabljajo peči, pozivamo, da poskrbijo za njihovo redno servisiranje, ter hkrati opozarjamo, naj večkrat zračijo prostore. V preteklih letih smo največ zastrupitev obravnavali v kopalniških prostorih. Prav tako občanom predlagamo, da si v stanovanjske prostore namestijo javljalnike, ki zaznajo povečane koncentracije ogljikovega monoksida in z zvočnimi signali ali zaustavitvijo sistema preprečujejo zastrupitve," so še zapisali na celjski policiji.


Do zastrupitev z ogljikovim monoksidom prihaja vsako zimo po vsej Sloveniji. Januarja letos se je zaradi tovrstne zastrupitve zgodila tragedija v naselju Hudinja pod Roglo, kjer so v apartmaju umrle tri osebe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:05 16. November 2012.

    Lep pozdrav<br /><br />Monoksid je zelo nevaren plin.V stanovanju je priporočljivo imeti alarme monoksida KIDDE,ki spadajo <br />med najbolj zanesljive.Če …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.