Država se lahko še pritoži

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Delovno in socialno sodišče v Ljubljani je državi naložila, naj delu policistov izplača del regresa, ki jim ga še dolguje.
Oglej si celoten članek

Država je namreč maja z zakonom o uravnoteženju javnih financ policistom odmerila manj regresa za letni dopust, kot je bilo sprva dogovorjeno. Sodišče pa je zdaj ugodilo tožbi Sindikata policistov Slovenije (SPS), s katero so preostali del regresa zahtevali sicer za vse policiste, tudi za nečlane sindikata.

Sodišče pa je to zahtevo zavrnilo, ker da SPS lahko zastopa le interese svojih članov. Ta sodba pa še ni pravnomočna, saj jo lahko država zdaj izpodbija še s pritožbo. Policisti drugega policijskega sindikata pa medtem še vedno stavkajo in državljanom izrekajo večinoma le opozorila in ne kazni. Zaradi česar je bilo januarja izrečenih pol manj kazni za cestnoprometne prekrške kot v enakem obdobju lani. Šef policije Stanislav Veniger je zato od policistov že zahteval pojasnila, saj ocenjuje, da stavka policistov ni edini razlog za to.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:10 14. Februar 2013.

    katera država??? Ali se ta država imenuje SdS???, Prosim, da mojo lepo državo ne mečete v isti koš s to …

  • 10:07 14. Februar 2013.

    država ima prov

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.