Slovenija
43 ogledov

Država se lahko še pritoži

Policisti Nik Rovan
Delovno in socialno sodišče v Ljubljani je državi naložila, naj delu policistov izplača del regresa, ki jim ga še dolguje.

Država je namreč maja z zakonom o uravnoteženju javnih financ policistom odmerila manj regresa za letni dopust, kot je bilo sprva dogovorjeno. Sodišče pa je zdaj ugodilo tožbi Sindikata policistov Slovenije (SPS), s katero so preostali del regresa zahtevali sicer za vse policiste, tudi za nečlane sindikata.

Sodišče pa je to zahtevo zavrnilo, ker da SPS lahko zastopa le interese svojih članov. Ta sodba pa še ni pravnomočna, saj jo lahko država zdaj izpodbija še s pritožbo. Policisti drugega policijskega sindikata pa medtem še vedno stavkajo in državljanom izrekajo večinoma le opozorila in ne kazni. Zaradi česar je bilo januarja izrečenih pol manj kazni za cestnoprometne prekrške kot v enakem obdobju lani. Šef policije Stanislav Veniger je zato od policistov že zahteval pojasnila, saj ocenjuje, da stavka policistov ni edini razlog za to.

Komentarjev 2
  • dragec 10:10 14.februar 2013.

    katera država??? Ali se ta država imenuje SdS???, Prosim, da mojo lepo državo ne mečete v isti koš s to bagro na oblasti.!

  • klincek 10:07 14.februar 2013.

    država ima prov