Državni vrh položil vence

Foto: Saša Despot polaganje vencev Foto: Žurnal24 polaganje vencev Foto: Žurnal24 polaganje vencev Foto: Žurnal24 polaganje vencev Foto: Žurnal24 polaganje vencev Foto: Žurnal24 polaganje vencev Foto: Žurnal24 polaganje vencev Foto: Žurnal24 polaganje vencev Foto: Žurnal24 polaganje vencev Foto: Žurnal24 polaganje vencev Foto: Žurnal24 polaganje vencev Foto: Žurnal24 polaganje vencev Foto: Žurnal24 polaganje vencev
Slovenski državni vrh se je ob dnevu spomina na mrtve na ljubljanskih Žalah s polaganji vencev poklonil padlim v vojni za Slovenijo, padlim v NOB in žrtvam prve svetovne vojne.
Oglej si celoten članek

Vence je položil predsednik republike Borut Pahor, ki so ga spremljali premierka Alenka Bratušek, predsednik DZ Janko Veber in predsednik državnega sveta Mitja Bervar.

Pahor je vence položil k spomeniku padlim v vojni za Slovenijo, k spomeniku padlim v boju proti okupatorjem Slovenije med letoma 1941 in 1945, k Lipi sprave in pri kostnici, kjer ležijo posmrtni ostanki več kot 5000 vojakov iz prve svetovne vojne.

Poleg Bratuškove, Vebra in Bervarja sta bila v delegaciji še načelnik generalštaba Slovenske vojske Dobran Božič in generalni direktor policije Stanislav Veniger.

Predstavniki države so oziroma bodo obiskali še druge spomenike. Veber je dopoldne položil venec pri grobnici padlih NOB v Kočevju, minister za notranje zadeve Gregor Virant pa se je s predsednikom DS Bervarjem in ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem udeležil polaganja vencev pri grobnici na Urhu.

Pahor bo popoldne položil venec tudi ob spominskem obeležju pred breznom pod Krenom v Kočevskem rogu in k spomeniku žrtvam vojnega nasilja na Sv. Urhu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.