Slovenija
17 ogledov

Državni vrh položil vence

Žale
1/13
Saša Despot
Slovenski državni vrh se je ob dnevu spomina na mrtve na ljubljanskih Žalah s polaganji vencev poklonil padlim v vojni za Slovenijo, padlim v NOB in žrtvam prve svetovne vojne.

Vence je položil predsednik republike Borut Pahor, ki so ga spremljali premierka Alenka Bratušek, predsednik DZ Janko Veber in predsednik državnega sveta Mitja Bervar.

Pahor je vence položil k spomeniku padlim v vojni za Slovenijo, k spomeniku padlim v boju proti okupatorjem Slovenije med letoma 1941 in 1945, k Lipi sprave in pri kostnici, kjer ležijo posmrtni ostanki več kot 5000 vojakov iz prve svetovne vojne.

Poleg Bratuškove, Vebra in Bervarja sta bila v delegaciji še načelnik generalštaba Slovenske vojske Dobran Božič in generalni direktor policije Stanislav Veniger.

Predstavniki države so oziroma bodo obiskali še druge spomenike. Veber je dopoldne položil venec pri grobnici padlih NOB v Kočevju, minister za notranje zadeve Gregor Virant pa se je s predsednikom DS Bervarjem in ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem udeležil polaganja vencev pri grobnici na Urhu.

Pahor bo popoldne položil venec tudi ob spominskem obeležju pred breznom pod Krenom v Kočevskem rogu in k spomeniku žrtvam vojnega nasilja na Sv. Urhu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.