Državni zbor potrdil Jadek Pensovo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Državni zbor je s 50 glasovi za in 29 glasovi proti za novo ustavno sodnico potrdil Dunjo Jadek Pensa.
Oglej si celoten članek

Dunja Jadek Pensa je pred državnim zborom tudi že prisegla. Že pred glasovanjem so ji podporo napovedali poslanci SD, LDS, Zares, DeSUS-a, SNS in nepovezani poslanci.

Jadek Pensova bo na ustavnem sodišču nasledila Jožeta Tratnika, ki se mu je mandat iztekel že maja.

Dolg dan

Poslanke in poslanci po prvem branju predlaganega zakona o medijih niso izglasovali sklepa, da je zakon o medijih primeren za nadaljnjo obravnavo, saj je za glasovalo 38, proti pa 39 poslancev. Zakonodajni postopek je zato končan.

Poslanci so danes s 56 glasovi za in nobenim proti sprejeli dopolnitve zakona o tajnih podatkih, ki članom državne revizijske komisije glede dostopa do tajnih podatkov daje enake pravice kot nekaterim drugim funkcionarjem, denimo sodnikom, članom računskega sodišča, informacijskemu pooblaščencu, županu in občinskim svetnikom.

Poslanci so danes podprli sklepe komisije DZ za ugotovitev politične odgovornosti zaradi suma vpletenosti pri financiranju spornih menedžerskih prevzemov in pomanjkljive prevzemne zakonodaje. Strinjali so se, da so za sporne menedžerske prevzeme med drugim krive tudi banke, neenotni pa so bili glede ustreznosti prevzemne zakonodaje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.