Slovenija
5 ogledov

Državni zbor potrdil Jadek Pensovo

Poslanci morajo danes vnovič potrditi zakon o upravljanju kapitalskih naložb, če Žurnal24 main
Državni zbor je s 50 glasovi za in 29 glasovi proti za novo ustavno sodnico potrdil Dunjo Jadek Pensa.

Dunja Jadek Pensa je pred državnim zborom tudi že prisegla. Že pred glasovanjem so ji podporo napovedali poslanci SD, LDS, Zares, DeSUS-a, SNS in nepovezani poslanci.

Jadek Pensova bo na ustavnem sodišču nasledila Jožeta Tratnika, ki se mu je mandat iztekel že maja.

Dolg dan

Poslanke in poslanci po prvem branju predlaganega zakona o medijih niso izglasovali sklepa, da je zakon o medijih primeren za nadaljnjo obravnavo, saj je za glasovalo 38, proti pa 39 poslancev. Zakonodajni postopek je zato končan.

Poslanci so danes s 56 glasovi za in nobenim proti sprejeli dopolnitve zakona o tajnih podatkih, ki članom državne revizijske komisije glede dostopa do tajnih podatkov daje enake pravice kot nekaterim drugim funkcionarjem, denimo sodnikom, članom računskega sodišča, informacijskemu pooblaščencu, županu in občinskim svetnikom.

Poslanci so danes podprli sklepe komisije DZ za ugotovitev politične odgovornosti zaradi suma vpletenosti pri financiranju spornih menedžerskih prevzemov in pomanjkljive prevzemne zakonodaje. Strinjali so se, da so za sporne menedžerske prevzeme med drugim krive tudi banke, neenotni pa so bili glede ustreznosti prevzemne zakonodaje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.