Dvajset let zapora za Mislejevo

Foto: Žurnal24 Kristina Mislej ob začetku sojenja. (Foto: Barbara Milavec) Foto: Žurnal24 Franci Matosz, slavko ožbolt, sojenje, kristina mislej Foto: Žurnal24 kristina mislej, sojenje Foto: Žurnal24 kristina mislej, sojenje Foto: Žurnal24 (Foto: Barbara Milavec) Foto: Žurnal24 kristina mislej, sojenje Foto: Žurnal24 (Foto: Barbara Milavec) Foto: Žurnal24 starši, kristina mislej, sojenje
Sodišče je Kristini Mislej za umor njenih dveh otrok prisodilo dvajset let zaporne kazni. Njen odvetnik je napovedal pritožbo.
Oglej si celoten članek

Mislejeva je obsojena, da je 28. marca 2009 svoja majhna otroka zadavila, medtem ko sta spala. Sodnica je presodila, da je bila nedvomno samo ona v stanovanju in da ju je ona zadavila. V stanovanje ni bilo vlomljeno, oče otrok pa ima potrjen alibi, je še presodilo sodišče.

Zagovornik Mislejeve Branko Gvozić je že napovedal pritožbo. Opozarja na pomanjkanje neposrednih dokazov, ki bi bremenili Mislejevo, in na napake, ki naj bi jih storili policisti.

Kar tožilstvo ni dokazalo, je to, da sta bila otroka umorjena na zahrbten način ter zadušena v spalnici, zato sodišče ni izreklo 30-letne kazni. Tako kot Mislejev odvetnik se bo na izrečeno kazen pritožil državni tožilec Slavko Ožbolt.

Izvedenci so potrdili, da je Mislejeva impulzivna oseba, ki lahko agresijo izraža na tak način.

Nekdanji mož Mislejeve Andrej Gorup, oče umorjenih otrok, je povedal, da mu nobena sodba ne more vrniti otrok. Njegov odvetnik Franci Matoz pravi, da je bilo dovolj dokazov, da sta bila otroka umorjena na zahrbten način in bi sodišče za umor lahko izreklo dve 30-letni kazni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.