Slovenija > Črna kronika
103 ogledov

Dvajset let zapora za Mislejevo

Kristina Mislej ob začetku sojenja. (Foto: Barbara Milavec)
1/8
Žurnal24 main
Sodišče je Kristini Mislej za umor njenih dveh otrok prisodilo dvajset let zaporne kazni. Njen odvetnik je napovedal pritožbo.

Mislejeva je obsojena, da je 28. marca 2009 svoja majhna otroka zadavila, medtem ko sta spala. Sodnica je presodila, da je bila nedvomno samo ona v stanovanju in da ju je ona zadavila. V stanovanje ni bilo vlomljeno, oče otrok pa ima potrjen alibi, je še presodilo sodišče.

Zagovornik Mislejeve Branko Gvozić je že napovedal pritožbo. Opozarja na pomanjkanje neposrednih dokazov, ki bi bremenili Mislejevo, in na napake, ki naj bi jih storili policisti.

Kar tožilstvo ni dokazalo, je to, da sta bila otroka umorjena na zahrbten način ter zadušena v spalnici, zato sodišče ni izreklo 30-letne kazni. Tako kot Mislejev odvetnik se bo na izrečeno kazen pritožil državni tožilec Slavko Ožbolt.

Izvedenci so potrdili, da je Mislejeva impulzivna oseba, ki lahko agresijo izraža na tak način.

Nekdanji mož Mislejeve Andrej Gorup, oče umorjenih otrok, je povedal, da mu nobena sodba ne more vrniti otrok. Njegov odvetnik Franci Matoz pravi, da je bilo dovolj dokazov, da sta bila otroka umorjena na zahrbten način in bi sodišče za umor lahko izreklo dve 30-letni kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.