DZ tudi o zakonih za stabilizacijo javnih financ

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DZ bo ustanovil svoja delovna telesa in odločal o treh zakonih za stabilizacijo javnih financ.
Oglej si celoten članek

DZ bo na današnji seji ustanovil tudi delovna telesa in določil poslanske skupine, ki jim pripadajo predsedniška in podpredsedniška mesta v njih. V tem mandatu bo delovnih teles 20. Po šest predsedniških mest bo pripadlo Pozitivni Sloveniji in SDS, tri mesta SD ter po eno mesto Listi Virant, SLS, DeSUS, NSi in poslancu narodne manjšine.

DZ bo danes obravnaval tudi tri od šestih zakonov, ki jih je zaradi slabega stanja javnih financ pripravila vlada in poslala v sprejem po nujnem postopku. S spremembami zakona o prevzemih naj bi upnikom in bankam kljub doseženemu prevzemnemu pragu omogočili, da jim ne bi bilo treba objaviti prevzemne ponudbe.

V energetski zakon se bo vpisala možnost prodaje, odtujitve oz. zastave proizvodnih energetskih objektov, z novelo zakona o hipotekarni in komunalni obveznici pa razširila osnova, ki jo lahko dajo banke in druge ustanove kot zastavo v zavarovanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.