Slovenija
17 ogledov

DZ tudi o zakonih za stabilizacijo javnih financ

denar evro podkupnina Shutterstock
DZ bo ustanovil svoja delovna telesa in odločal o treh zakonih za stabilizacijo javnih financ.

DZ bo na današnji seji ustanovil tudi delovna telesa in določil poslanske skupine, ki jim pripadajo predsedniška in podpredsedniška mesta v njih. V tem mandatu bo delovnih teles 20. Po šest predsedniških mest bo pripadlo Pozitivni Sloveniji in SDS, tri mesta SD ter po eno mesto Listi Virant, SLS, DeSUS, NSi in poslancu narodne manjšine.

DZ bo danes obravnaval tudi tri od šestih zakonov, ki jih je zaradi slabega stanja javnih financ pripravila vlada in poslala v sprejem po nujnem postopku. S spremembami zakona o prevzemih naj bi upnikom in bankam kljub doseženemu prevzemnemu pragu omogočili, da jim ne bi bilo treba objaviti prevzemne ponudbe.

V energetski zakon se bo vpisala možnost prodaje, odtujitve oz. zastave proizvodnih energetskih objektov, z novelo zakona o hipotekarni in komunalni obveznici pa razširila osnova, ki jo lahko dajo banke in druge ustanove kot zastavo v zavarovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.