E-uprava: zdaj lahko posodobite brskalnike

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
E-uprava je včeraj končno omogočila elektronsko podpisovanje z novo podpisno komponento.
Oglej si celoten članek

Elektronsko podpisovanje po novem ni več odvisno od brskalnika, ki ga ima uporabnik, ampak je vezano na operacijski sistem. 

Da bodo omogočili nov način elektronskega podpisovanja so na ministrstvu za javno upravo obljubljali že do konca septembra, nato do 11. oktobra, zdaj pa je so jo končno objavili. Kot smo poročali, so v podjetju Actual IT podpisno komponento, ki so jo dobili istočasno kot ministrstvo, začeli uporabljati že 17. septembra. 

Foto: zurna e-uprava obvestilo

Doslej so morali uporabniki E-uprave uporabljati stari različici Chroma in Firefoxa ali pa kakšen malce bolj eksotičen brskalnik kot na primer Opera ali Safari. 

Uporabniki z operacijskimi sistemi OS X in Linux lahko dokumente elektronsko podpišejo s staro podpisno komponento, a tudi zanje naj bi v kratkem objavili novo podpisno komponento. 

Preberite še: 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.