"Ekonomija z otroškimi boleznimi"

Foto: Žurnal24 "To je banana republika, ne pa neka urejena država," je izplačevanje visokih reg
V državnem zboru je potekala razprava o spremembah in dopolnitvah zakona o gospodarskih družbah. Podporo so izrazili v SNS, medtem ko jih v DeSUS ne bodo podprli.
Oglej si celoten članek

Andrej Vizjak (SDS) je v imenu predlagatelja dejal: "Zakaj tega ne bi imeli kot druge razvite tržne ekonomije? Zato, ker nismo razvita, ampak tranzicijska tržna ekonomija z vsemi otroškimi boleznimi."

Ukinitev tihih družb podpira Bogdan Barovič iz SNS, ki pa opozarja, da se "take in podobne lumparije dogajajo tudi drugod". Take vsebine je po njegovem treba reševati celostno, z nadzori in zakoni. "V SNS menimo, da nima smisla sprejemati zakonov zaradi posameznih primerov. Pač pa naj se zvišajo kazni. Obstajajo tudi t. i. netipične tihe družbe, kjer so delavci tihi solastniki. Z zakonom, ki bi tihe družbe ukinil, bi prizadeli tudi take delavce," je še izrazil dvom stranke.

V LDS menijo, da s črtanjem omenjenega poglavja ne bodo rešili ničesar. "Še vedno bi posamezniki našli pot. Čeprav se dogajajo zlorabe, je treba vedeti, da v nam primerljivih državah tihe družbe obstajajo, pa s tem nimajo težav, ker imajo dober nadzor." V DeSUS so napovedali, da predloga ukinitve tihih družb ne bodo podprli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.