Slovenija
9 ogledov

"Ekonomija z otroškimi boleznimi"

"To je banana republika, ne pa neka urejena država," je izplačevanje visokih reg Žurnal24 main
V državnem zboru je potekala razprava o spremembah in dopolnitvah zakona o gospodarskih družbah. Podporo so izrazili v SNS, medtem ko jih v DeSUS ne bodo podprli.

Andrej Vizjak (SDS) je v imenu predlagatelja dejal: "Zakaj tega ne bi imeli kot druge razvite tržne ekonomije? Zato, ker nismo razvita, ampak tranzicijska tržna ekonomija z vsemi otroškimi boleznimi."

Ukinitev tihih družb podpira Bogdan Barovič iz SNS, ki pa opozarja, da se "take in podobne lumparije dogajajo tudi drugod". Take vsebine je po njegovem treba reševati celostno, z nadzori in zakoni. "V SNS menimo, da nima smisla sprejemati zakonov zaradi posameznih primerov. Pač pa naj se zvišajo kazni. Obstajajo tudi t. i. netipične tihe družbe, kjer so delavci tihi solastniki. Z zakonom, ki bi tihe družbe ukinil, bi prizadeli tudi take delavce," je še izrazil dvom stranke.

V LDS menijo, da s črtanjem omenjenega poglavja ne bodo rešili ničesar. "Še vedno bi posamezniki našli pot. Čeprav se dogajajo zlorabe, je treba vedeti, da v nam primerljivih državah tihe družbe obstajajo, pa s tem nimajo težav, ker imajo dober nadzor." V DeSUS so napovedali, da predloga ukinitve tihih družb ne bodo podprli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.