Eksplozija v lokalu Balkanskega bojevnika

Foto: Benjamin Kovač
Foto: Benjamin Kovač
Dan pred začetkom ponovnega sojenja v zadevi Balkanski bojevnik eksplozija v lokalu Dragana Tošića.
Oglej si celoten članek

V objektu na Cankarjevem nabrežju v Ljubljani je danes zjutraj prišlo do eksplozije. Nihče ni bil ranjen, je pa eksplozija poškodovala zračnik in steklo vhodnih vrat, so sporočili z ljubljanske policijske uprave. Po neuradnih podatkih je eksplodiralo v sosednjem prostoru gostinskega lokala Casablanca.

Lokal od Mestne občine Ljubljana že dolga leta najema ključni akter afere Balkanski bojevnik Dragan Tošić in je bil v preteklosti že tarča bombnega napada, poročajo spletne Finance.

Foto: Saša Despot Slovenija 20.11.2012 sodisce, sojenje v zvezi Balkanski bojevnik, Dragan Tosic, Dragan Tošić je bil skupaj s še dvanajsterico obtoženih oproščen v sodnem procesu zaradi obtožb o tihotapljenju in prodaji kokaina v sklopu mednarodne kriminalne združbe pod vodstvom razvpitega balkanskega narkokralja Darka Šarića.

Skoraj dve leti od predobravnavnega naroka, na katerem so obtoženi tako kot v prvem postopku zanikali vpletenost v mednarodno trgovanje s kokainom pa se jutri ponedeljek začenja ponovljeno sojenje v zadevi Balkanski bojevnik. Med obtoženimi je tudi Dragan Tošić, domnevni vodja slovenskega dela mednarodne mamilarske naveze.
 

Po izločitvi dela dokazov v prvem sojenju je senat 13 obsojenih, tudi Tošića, oprostil, štiri pa obsodil. Višje sodišče je oprostilni del prvostopenjske sodbe razveljavilo, štirim obsojenim pa kazni še zvišalo. Tokrat v spisu ostajajo prav vsi dokazi z izjemo ene odredbe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:49 4. April 2016.

    zakaj nimamo smrtne kazni ? tako bi imeli dobro sporočilo za domače in tuje barabe ! pa še najcenejša oblika …

  • 16:06 3. April 2016.

    Dragan ve, komu vse je v odvetnisstvu, sodiscu, politiki dobavljal beli prašek. Tudi to sojenje bo na koncu brez epiloga. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.