Slovenija > Črna kronika
262 ogledov

Eksplozija v lokalu Balkanskega bojevnika

Slovenija 10.05.11, Balkanski bojevnik, sojenje, Dragan Tosic, foto: Benjamin Ko Benjamin Kovač
Dan pred začetkom ponovnega sojenja v zadevi Balkanski bojevnik eksplozija v lokalu Dragana Tošića.

V objektu na Cankarjevem nabrežju v Ljubljani je danes zjutraj prišlo do eksplozije. Nihče ni bil ranjen, je pa eksplozija poškodovala zračnik in steklo vhodnih vrat, so sporočili z ljubljanske policijske uprave. Po neuradnih podatkih je eksplodiralo v sosednjem prostoru gostinskega lokala Casablanca.

Lokal od Mestne občine Ljubljana že dolga leta najema ključni akter afere Balkanski bojevnik Dragan Tošić in je bil v preteklosti že tarča bombnega napada, poročajo spletne Finance.

Slovenija 20.11.2012 sodisce, sojenje v zvezi Balkanski bojevnik, Dragan Tosic,  | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Dragan Tošić je bil skupaj s še dvanajsterico obtoženih oproščen v sodnem procesu zaradi obtožb o tihotapljenju in prodaji kokaina v sklopu mednarodne kriminalne združbe pod vodstvom razvpitega balkanskega narkokralja Darka Šarića.

Skoraj dve leti od predobravnavnega naroka, na katerem so obtoženi tako kot v prvem postopku zanikali vpletenost v mednarodno trgovanje s kokainom pa se jutri ponedeljek začenja ponovljeno sojenje v zadevi Balkanski bojevnik. Med obtoženimi je tudi Dragan Tošić, domnevni vodja slovenskega dela mednarodne mamilarske naveze.
 

Po izločitvi dela dokazov v prvem sojenju je senat 13 obsojenih, tudi Tošića, oprostil, štiri pa obsodil. Višje sodišče je oprostilni del prvostopenjske sodbe razveljavilo, štirim obsojenim pa kazni še zvišalo. Tokrat v spisu ostajajo prav vsi dokazi z izjemo ene odredbe.

Komentarjev 2
  • malonaokoli 08:49 04.april 2016.

    zakaj nimamo smrtne kazni ? tako bi imeli dobro sporočilo za domače in tuje barabe ! pa še najcenejša oblika kazni bi bila za nas davkoplačevalce.

  • jakec1575 16:06 03.april 2016.

    Dragan ve, komu vse je v odvetnisstvu, sodiscu, politiki dobavljal beli prašek. Tudi to sojenje bo na koncu brez epiloga. Imena so predragocena.