Elektrika bo dražja!

Foto: Žurnal24 V Elektru Maribor so prejšnji teden napovedali, da bodo z junijem cene električn
Dražil bo Elektro Maribor, Elektro Ljubljana, Elektro Celje in Elektro Primorska. Gen-I in Elektro Gorenjska podražitev za zdaj ne napovedujeta.
Oglej si celoten članek

Potem ko je minuli teden Elektro Maribor napovedal, da bo z junijem podražil električno energijo, o zvišanju cen zdaj po navedbah STA razmišljajo tudi v Elektru Ljubljana, Elektru Celje in Elektru Primorska. Natančen datum sprememb cen in višina še nista znana.

V Elektru Ljubljana po navedbah agencije pravijo, da je razlog za podražitev negotovo okolje trga, katerega posledica so "realno nestabilne cene vseh energentov". Pri električni energiji za končne kupce tako imenovane osnovne oskrbe so po trditvah Elektra nabavne cene "praktično že izenačene s prodajnimi cenami končnim kupcem".

V Elektru Gorenjska in Gen-I o podražitvah elektrike za zdaj ne razmišljajo. "Ne bomo dvignili cen elektrike," so za STA zagotovili v Gen-I in dodali, da imajo vsi njihovi gospodinjski odjemalci Poceni elektrike v letošnjem letu zajamčeno nespremenjene cene. Te bodo od junija od cen električne energije Elektra Maribor nižje za 14 odstotkov (za višjo tarifo) oziroma za 16 odstotkov (za nižjo tarifo).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.