Slovenija
19 ogledov

Elektrika bo dražja!

V Elektru Maribor so prejšnji teden napovedali, da bodo z junijem cene električn Žurnal24 main
Dražil bo Elektro Maribor, Elektro Ljubljana, Elektro Celje in Elektro Primorska. Gen-I in Elektro Gorenjska podražitev za zdaj ne napovedujeta.

Potem ko je minuli teden Elektro Maribor napovedal, da bo z junijem podražil električno energijo, o zvišanju cen zdaj po navedbah STA razmišljajo tudi v Elektru Ljubljana, Elektru Celje in Elektru Primorska. Natančen datum sprememb cen in višina še nista znana.

V Elektru Ljubljana po navedbah agencije pravijo, da je razlog za podražitev negotovo okolje trga, katerega posledica so "realno nestabilne cene vseh energentov". Pri električni energiji za končne kupce tako imenovane osnovne oskrbe so po trditvah Elektra nabavne cene "praktično že izenačene s prodajnimi cenami končnim kupcem".

V Elektru Gorenjska in Gen-I o podražitvah elektrike za zdaj ne razmišljajo. "Ne bomo dvignili cen elektrike," so za STA zagotovili v Gen-I in dodali, da imajo vsi njihovi gospodinjski odjemalci Poceni elektrike v letošnjem letu zajamčeno nespremenjene cene. Te bodo od junija od cen električne energije Elektra Maribor nižje za 14 odstotkov (za višjo tarifo) oziroma za 16 odstotkov (za nižjo tarifo).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.