Ena bolj prometnih cest prekopana že tretjič v dobrih dveh letih

Foto: Anže Petkovšek Gradbišče na križišču Verovškove in Drenikove ulice v Ljubljani. Foto: Anže Petkovšek Gradbišče na križišču Verovškove in Drenikove ulice v Ljubljani. Foto: Anže Petkovšek Gradbišče na križišču Verovškove in Drenikove ulice v Ljubljani. Foto: Anže Petkovšek Gradbišče na križišču Verovškove in Drenikove ulice v Ljubljani.
"Mar nas imajo za norca," je sporočil bralec, ki nas je opozoril na to, da je ulica prekopana že tretjič v zelo kratkem času. Promet pa seveda v konicah stoji.
Oglej si celoten članek

Verovškovo je v tem obdobju gradbena mehanizacija najprej preplavila, ker je bilo treba obnoviti vročevod, v tem času so nanj priključili tudi dve hiši. Sprva je bilo predvideno, da bodo obnovo končali v enem mesecu, od 29. septembra do 30. oktobra 2014, a so dela dvakrat podaljšali in zaključili skoraj mesec kasneje.

Skoraj natanko leto za tem je bila Verovškova spet prekopana. Razlog: intervencijska sanacija vročevoda. Dela so potekala med 2. in 8. decembrom 2015. 

Od konca letošnjega maja je Verovškova med Drenikovo in Rusko ulico že spet prekopana. Spet obnavljajo vročevod. Z ljubljanske Energetike so nam sporočili, da gre za prvo fazo obnove:

"Trenutna zapora ceste je predvidena do 30. avgusta, a ker dela še potekajo, se bo v primeru potreb zapora podaljšala."

Foto: Anže Petkovšek Gradbišče na križišču Verovškove in Drenikove ulice v Ljubljani. Na vprašanje, zakaj tokratnih del ni bilo mogoče opraviti ob prejšnjih posegih, odgovarjajo, da so bila dela takrat izvedena v občutno manjšem obsegu in za posamezne naročnike oziroma so bila intervencijske narave.

Prav zato so se odločili, pravijo, za sanacijo vročevoda v celoti. "Trenutno poteka obnova med Drenikovo in Rusko ulico. Gre za obnovo, ki je del investicijsko vzdrževalnega načrta Energetike za letošnje leto, pri čemer se dela na vročevodnem omrežju v večjem obsegu lahko izvedejo le izven kurilne sezone," pojasnjujejo na Mol.

"Tokrat gre za celovito obnovo vročevodne terase in priključkov, kar pomeni, da, okvirno, v naslednjih 25 letih na tem delu ne bo potrebnih intervencij ali izvajanja vzdrževalnih del," še zagotavljajo na ljubljanskem magistratu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 20:16 30. Avgust 2017.

    Šerif že ve kako se vrne posojeni denar energetike Stožicam.

  • 11:46 30. Avgust 2017.

    Balkanski šerif ma vas rad.

  • 11:41 30. Avgust 2017.

    Ta Verovškova, sploh navezava na obvoznico, je tako zgrešena, da joj. Vsak, ki se malo spozna na promet lahko na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.