Slovenija
10476 ogledov

Ena bolj prometnih cest prekopana že tretjič v dobrih dveh letih

Gradbišče na križišču Verovškove in Drenikove ulice v Ljubljani.
1/4
Anže Petkovšek Gradbišče na križišču Verovškove in Drenikove ulice v Ljubljani.
"Mar nas imajo za norca," je sporočil bralec, ki nas je opozoril na to, da je ulica prekopana že tretjič v zelo kratkem času. Promet pa seveda v konicah stoji.

Verovškovo je v tem obdobju gradbena mehanizacija najprej preplavila, ker je bilo treba obnoviti vročevod, v tem času so nanj priključili tudi dve hiši. Sprva je bilo predvideno, da bodo obnovo končali v enem mesecu, od 29. septembra do 30. oktobra 2014, a so dela dvakrat podaljšali in zaključili skoraj mesec kasneje.

Skoraj natanko leto za tem je bila Verovškova spet prekopana. Razlog: intervencijska sanacija vročevoda. Dela so potekala med 2. in 8. decembrom 2015. 

Od konca letošnjega maja je Verovškova med Drenikovo in Rusko ulico že spet prekopana. Spet obnavljajo vročevod. Z ljubljanske Energetike so nam sporočili, da gre za prvo fazo obnove:

"Trenutna zapora ceste je predvidena do 30. avgusta, a ker dela še potekajo, se bo v primeru potreb zapora podaljšala."

Gradbišče na križišču Verovškove in Drenikove ulice v Ljubljani. | Avtor: Anže Petkovšek Gradbišče na križišču Verovškove in Drenikove ulice v Ljubljani. Anže Petkovšek
Na vprašanje, zakaj tokratnih del ni bilo mogoče opraviti ob prejšnjih posegih, odgovarjajo, da so bila dela takrat izvedena v občutno manjšem obsegu in za posamezne naročnike oziroma so bila intervencijske narave.

Prav zato so se odločili, pravijo, za sanacijo vročevoda v celoti. "Trenutno poteka obnova med Drenikovo in Rusko ulico. Gre za obnovo, ki je del investicijsko vzdrževalnega načrta Energetike za letošnje leto, pri čemer se dela na vročevodnem omrežju v večjem obsegu lahko izvedejo le izven kurilne sezone," pojasnjujejo na Mol.

"Tokrat gre za celovito obnovo vročevodne terase in priključkov, kar pomeni, da, okvirno, v naslednjih 25 letih na tem delu ne bo potrebnih intervencij ali izvajanja vzdrževalnih del," še zagotavljajo na ljubljanskem magistratu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • ginko 20:16 30.avgust 2017.

    Šerif že ve kako se vrne posojeni denar energetike Stožicam.

  • maresem 11:46 30.avgust 2017.

    Balkanski šerif ma vas rad.

  • mucek4 11:41 30.avgust 2017.

    Ta Verovškova, sploh navezava na obvoznico, je tako zgrešena, da joj. Vsak, ki se malo spozna na promet lahko na tej cesti z 1l barve in spremembo semaforja spremeni cesto v najbolj tekočo v Ljubljani.