"Eno neumnost bi nadomestili z drugo"

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
Edija Pucerja, ki ga poznamo kot voditelja informativne oddaje na Pop TV, je razburilo mnenje Miroslava Gregoriča, ki je razmišljal o nadomestitvi Teš 6 s plinskim terminalom v Kopru.
Oglej si celoten članek

Primorca Edija Pucerja je razburilo mnenje Miroslava Gregoriča, svetovalca na področju energetike, ki je razmišljal o "terminalu za utekočinjen plin v tandemu s plinsko kogeneracijo v Kopru (oboje z bogato udeležbo zasebnega kapitala)" namesto Teš 6.

Pucer opozarja na množično javno nasprotovanje plinskim terminalom v Tržaškem zalivu, na ekološka in varnostna tveganja in pobudo okoljevarstvenikov za celovito zaščito severnega Jadrana.

Gregorčič v Dnevnikovem Objektivu tako kot argument za terminal navaja prepričanje, da bodo Italijani "svoj" terminal v vsakem primeru zgradili, ne glede na nasprotovanje Slovenije in znatnega dela italijanske javnosti, se razburja Pucer in pravi: "Če bodo terminale zgradili Italijani, pravite, jih dajmo pa še mi! Pa tudi če s tem mimogrede uničimo naš košček obale in žrtvujemo lokalno prebivalstvo."

"Hvala lepa za takšno energetsko politiko"

Z Gregoričem se strinja, da pri gradnji plinskih terminalov lahko računamo na "bogato udeležbo zasebnega kapitala", in se sprašuje, le kdo ne bi vlagal v energetski objekt, ki mu že vnaprej zagotavlja bogate dobičke in moč, ki jo prinaša nadzor nad dragocenimi energenti, vsa tveganja in posledice onesnaževanja pa lahko odloži na lokalno skupnost.

V primeru tega scenarija bi Slovencem "spet ostala le vloga hlapcev, ki so v tem primeru za nekaj drobtinic (v pravih žepih seveda) pripravljeni zabarantati svoj dragoceni izhod na morje."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:42 1. Marec 2012.

    Skrpucalo od prispevka. Mankajo osnovni podatki kdaj, zakaj ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.