Enotni na trgu in racionalizirani

Foto: Žurnal24 Predsednik uprave Robert Ferko poudarja, da združevanje podjetij za družbo pomen
Združevanje. Končana pripojitev podjetij Elan Marine in Elan, ki sta postali del podjetja Elan Skupina.
Oglej si celoten članek

Begunje. Na Elan Skupino je družba prenesla tudi vse pravice in obveznosti omenjenih podjetij. V njenem sklopu tako ostajata samostojni le podjetji Elan Inventa in Elan IP.

Robert Ferko, predsednik Elanove uprave, je ob tem poudaril, da združevanje podjetij pomeni Elanov nastop na trgu pod enotnim, v javnosti že več kot 60 let znanim imenom, v prihodnje pa si bodo prizadevali za še večjo prepoznavnost na tujih trgih, kamor Elan izvozi večino svojih proizvodov.

Stojan Nikolić, predsednik Elanovega nadzornega sveta, pa je za Žurnal24 povedal, da s pripojitvijo sledijo načrtovana racionalizacija poslovanja družbe. “Število družb želimo čim bolj zmanjšati in se s tem izogniti dodatnim stroškom,” je dodal prvi nadzornik. Elan Skupina je letos izpeljala tudi prodajo hčerinskega podjetja Elan PBO Obrovac, ki proizvaja motorne čolne, in zanj iztržila dva milijona evrov. Denar so namenili za poplačilo bančnih kreditov in razvoj novih jadrnic.

Skupščina lastnikov Elana bo sicer po končani reviziji, predvidoma konec julija ali v začetku avgusta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.