Slovenija
51 ogledov

Enotni na trgu in racionalizirani

Predsednik uprave Robert Ferko poudarja, da združevanje podjetij za družbo pomen Žurnal24 main
Združevanje. Končana pripojitev podjetij Elan Marine in Elan, ki sta postali del podjetja Elan Skupina.

Begunje. Na Elan Skupino je družba prenesla tudi vse pravice in obveznosti omenjenih podjetij. V njenem sklopu tako ostajata samostojni le podjetji Elan Inventa in Elan IP.

Robert Ferko, predsednik Elanove uprave, je ob tem poudaril, da združevanje podjetij pomeni Elanov nastop na trgu pod enotnim, v javnosti že več kot 60 let znanim imenom, v prihodnje pa si bodo prizadevali za še večjo prepoznavnost na tujih trgih, kamor Elan izvozi večino svojih proizvodov.

Stojan Nikolić, predsednik Elanovega nadzornega sveta, pa je za Žurnal24 povedal, da s pripojitvijo sledijo načrtovana racionalizacija poslovanja družbe. “Število družb želimo čim bolj zmanjšati in se s tem izogniti dodatnim stroškom,” je dodal prvi nadzornik. Elan Skupina je letos izpeljala tudi prodajo hčerinskega podjetja Elan PBO Obrovac, ki proizvaja motorne čolne, in zanj iztržila dva milijona evrov. Denar so namenili za poplačilo bančnih kreditov in razvoj novih jadrnic.

Skupščina lastnikov Elana bo sicer po končani reviziji, predvidoma konec julija ali v začetku avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.