Epidemiološko stanje po regijah se je spet spremenilo

Foto: Epa
Foto: Epa
Kakšni bodo vladni ukrepi v sredo, glede na novo stanje po regijah?
Oglej si celoten članek

Ob 4842 opravljenih PCR testih je bilo včeraj potrjenih 818 novih okužb z virusom sars-cov-2. Delež potrjenih okužb je znašal 19 odstotkov. 

"To je žal precej več kot včeraj in dan pred tem," je povedala uradna govorka vlade za covid-19 Maja Bratuša.

Foto: Vlada RS podatki covid epidemija

Med občinami po okužbah izstopajo Ajdovščina (18), Nova Gorica (15), Celje (54), Žalec (30), Novo mesto (24), Kranj (22), Koper (41), Ljubljana (104) in Maribor (45).

14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev na ravni države znaša 493. "To je nekoliko več, kot je znašala včeraj 486," je izpostavila Bratuševa. "Na grafu sicer večjih sprememb ni, še vedno je najvišja v obalno-kraški, koroški, gorenjski in goriški regiji. Na dnu lestvice so pomurska, posavska in jugo-vzhodna regija."

Foto: Vlada RS podatki epidemija covid-19

7-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev na ravni države znaša 239. "Goriška je danes regija, ki ima najvišjo 7-dnevno incidenco, ki znaša 309," je pojasnila Bratuševa. "Sledijo zasavska, koroška, obalno-kraška, gorenjska in savinjska regija, ki se nahajajo nad slovenskim povprečjem. Na dnu lestvice so posavska, jugo-vzhodna in primorsko-notranjska regija."

Foto: Vlada RS podatki epidemija covid-19

V bolnišnicah se zdravi 451 pacientov, 83 jih je na oddelkih za intenzivno nego. "Skupaj so včeraj v bolnišnice sprejeli 50 covidnih bolnikov, odpuščenih jih je bilo 59," je še navedla Bratuševa. Žal so zaradi covid-19 včeraj umrle tri osebe.

Foto: Vlada RS Stanje v bolnišnicah Foto: Vlada RS Stanje v bolnišnicah

Glede na vladni semafor sproščanja ukrepov se nahajamo v oranžni fazi. V rumeno fazo, ki bi pomenila tudi umik policijske ure, bomo prešli, ko bo povprečno število dnevnih okužb v zadnjih sedmih dneh znašalo manj kot 600, število hospitaliziranih covidnih bolnikov pa nižje od 500. Drugi kriterij smo v preteklem tednu že dosegli, pri številu novih potrjenih okužb pa se gibamo okoli 700. 
Foto: Vlada RS podatki epidemija covid-19

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:32 16. Marec 2021.

    ok,štima

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.