Slovenija
24943 ogledov

Epidemiološko stanje po regijah se je spet spremenilo

Covid-19 Epa
Kakšni bodo vladni ukrepi v sredo, glede na novo stanje po regijah?

Ob 4842 opravljenih PCR testih je bilo včeraj potrjenih 818 novih okužb z virusom sars-cov-2. Delež potrjenih okužb je znašal 19 odstotkov. 

"To je žal precej več kot včeraj in dan pred tem," je povedala uradna govorka vlade za covid-19 Maja Bratuša.

podatki covid epidemija | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Med občinami po okužbah izstopajo Ajdovščina (18), Nova Gorica (15), Celje (54), Žalec (30), Novo mesto (24), Kranj (22), Koper (41), Ljubljana (104) in Maribor (45).

14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev na ravni države znaša 493. "To je nekoliko več, kot je znašala včeraj 486," je izpostavila Bratuševa. "Na grafu sicer večjih sprememb ni, še vedno je najvišja v obalno-kraški, koroški, gorenjski in goriški regiji. Na dnu lestvice so pomurska, posavska in jugo-vzhodna regija."

podatki epidemija covid-19 | Avtor: Vlada RS Vlada RS

7-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev na ravni države znaša 239. "Goriška je danes regija, ki ima najvišjo 7-dnevno incidenco, ki znaša 309," je pojasnila Bratuševa. "Sledijo zasavska, koroška, obalno-kraška, gorenjska in savinjska regija, ki se nahajajo nad slovenskim povprečjem. Na dnu lestvice so posavska, jugo-vzhodna in primorsko-notranjska regija."

podatki epidemija covid-19 | Avtor: Vlada RS Vlada RS

V bolnišnicah se zdravi 451 pacientov, 83 jih je na oddelkih za intenzivno nego. "Skupaj so včeraj v bolnišnice sprejeli 50 covidnih bolnikov, odpuščenih jih je bilo 59," je še navedla Bratuševa. Žal so zaradi covid-19 včeraj umrle tri osebe.

Stanje v bolnišnicah | Avtor: Vlada RS Vlada RS
Stanje v bolnišnicah | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Glede na vladni semafor sproščanja ukrepov se nahajamo v oranžni fazi. V rumeno fazo, ki bi pomenila tudi umik policijske ure, bomo prešli, ko bo povprečno število dnevnih okužb v zadnjih sedmih dneh znašalo manj kot 600, število hospitaliziranih covidnih bolnikov pa nižje od 500. Drugi kriterij smo v preteklem tednu že dosegli, pri številu novih potrjenih okužb pa se gibamo okoli 700. 

podatki epidemija covid-19 | Avtor: Vlada RS Vlada RS


dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar jate
    jate 16:32 16.marec 2021.

    ok,štima