Erhatič bi bil prvi preiskovalec?

Foto: Žurnal24 Marjan Erhatič (Foto: Saša Despot)
Med dvema kandidatoma, ki sta se prijavila za direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada, naj bi bil tudi nekdanji kriminalist Marjan Erhatič, ki toži državo zaradi odpovedi.
Oglej si celoten članek

Nekdanji pomočnik direktorja ljubljanske kriminalistične policije Marjan Erhatič je moral policijske vrste zapustiti leta 2005, ko so mu odvzeli vsa pooblastila. Afero je sprožilo njegovo javno pismo, v katerem je opozoril na pretirano vmešavanje politike v delo policije. Takratni notranji minister Dragutin Mate naj bi si podredil policijo in tesno sodeloval s takratnim šefom policije Jožetom Romškom.

Erhatič je vložil tožbo in delovno sodišče mu je leta 2005 dalo prav, da je bil neupravičeno razrešen. Zdaj toži še enkrat, ker želi pisno izjavo, da se vsi disciplinski ukrepi zoper njega odpravijo.

Drugi kandidat je po naših informacijah okrožni državni tožilec Harij Furlan. Da je najresnejši kandidat, smo poročali že januarja.

Z generalne policijske uprave so nam sporočili le: "Na razpis za direktorja NPU sta se prijavila dva kandidata. Nobeden od prijavljenih kandidatov ni aktivni uslužbenec MNZ ali policije, oba pa sta ugledna strokovnjaka s področja odkrivanja in pregona zahtevnih oblik kriminala."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.