Erjavec bi priznal Palestino

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Karl Erjavec meni, da bi bilo priznanje državnosti Palestine "korak v pravo smer".
Oglej si celoten članek

"Mislim, da bi bil to korak v pravo smer, vendar mora pa to priznanje znotraj Slovenije doseči čim širše soglasje," je danes zunanji minister Karl Erjavec v Bruslju odgovoril na vprašanje, ali bi Slovenija po njegovem osebnem mnenju morala priznati Palestino.

Erjavec je povedal, da so zunanji ministri EU danes na zasedanju v Bruslju ocenili, da je bližnjevzhodni proces mrtev in ga je treba reaktivirati, ter da EU ne bo sprejela nobenega sklepa o priznanju Palestine, temveč je to vprašanje v pristojnosti članic.

Ob tem je spomnil, da v Sloveniji že obstajajo pobude za priznanje Palestine in da bo v kratkem nujna seja odbora za zunanjo politiko, na kateri bodo razpravljali o tem vprašanju.

Če ni možnosti za politično rešitev v smeri dveh držav, potem je treba po ministrovem osebnem mnenju izvesti ustrezen pritisk na Izrael in priznanje Palestine bi verjetno pomenilo takšen pritisk.

Na vprašanje, ali bi bilo prav, da bi bila Slovenija med prvimi članicami unije, ki bi priznale Palestino, je minister odgovoril: "Meni se zdi prav, da bi v okviru neke demokratične razprave znotraj institucij pač ta korak storili."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • pristranski bit pri sporu kjer sta obe strani pobijala nedolžne civiliste se mi zdi sramotno in popolnoma nezrelo

  • 12:23 18. November 2014.

    Država z nacional socialistično politično ureditvijo judom ni naklonjena. ampak retardirano še iz časov juge in neuvrščenih simpatizira s Palestino. …

  • 11:49 18. November 2014.

    Kahl samo meša meglo. Država z lastno zunanjo politiko bi to morala storiti že zdavnaj!<br /><br />Izrael pa naj kar …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.