Slovenija
51 ogledov

Erjavec bi priznal Palestino

 Karel Viktor Erjavec Saša Despot
Karl Erjavec meni, da bi bilo priznanje državnosti Palestine "korak v pravo smer".

"Mislim, da bi bil to korak v pravo smer, vendar mora pa to priznanje znotraj Slovenije doseči čim širše soglasje," je danes zunanji minister Karl Erjavec v Bruslju odgovoril na vprašanje, ali bi Slovenija po njegovem osebnem mnenju morala priznati Palestino.

Erjavec je povedal, da so zunanji ministri EU danes na zasedanju v Bruslju ocenili, da je bližnjevzhodni proces mrtev in ga je treba reaktivirati, ter da EU ne bo sprejela nobenega sklepa o priznanju Palestine, temveč je to vprašanje v pristojnosti članic.

Ob tem je spomnil, da v Sloveniji že obstajajo pobude za priznanje Palestine in da bo v kratkem nujna seja odbora za zunanjo politiko, na kateri bodo razpravljali o tem vprašanju.

Če ni možnosti za politično rešitev v smeri dveh držav, potem je treba po ministrovem osebnem mnenju izvesti ustrezen pritisk na Izrael in priznanje Palestine bi verjetno pomenilo takšen pritisk.

Na vprašanje, ali bi bilo prav, da bi bila Slovenija med prvimi članicami unije, ki bi priznale Palestino, je minister odgovoril: "Meni se zdi prav, da bi v okviru neke demokratične razprave znotraj institucij pač ta korak storili."

Komentarjev 5
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:35 18.november 2014.

    pristranski bit pri sporu kjer sta obe strani pobijala nedolžne civiliste se mi zdi sramotno in popolnoma nezrelo

  • Tupamaros 12:23 18.november 2014.

    Država z nacional socialistično politično ureditvijo judom ni naklonjena. ampak retardirano še iz časov juge in neuvrščenih simpatizira s Palestino. Priznanje Palestine bi bila, za enkrat, politično in poslovno zgrešena poteza.

  • Dixon 11:49 18.november 2014.

    Kahl samo meša meglo. Država z lastno zunanjo politiko bi to morala storiti že zdavnaj!Izrael pa naj kar jamra in grozi, sami si kopljejo grob na bližnjem vzhodu!