Erjavec Bratuškovi:"Takega fiaska nisem nikoli doživel!"

Foto: Anže Petkovšek Izjava predsednika stranke DeSus Karla Erjavca.
Foto: Anže Petkovšek Izjava predsednika stranke DeSus Karla Erjavca.
V koaliciji še vedno napeto.
Oglej si celoten članek

"Takega fiaska gotovo nisem nikoli doživel, da bi moral na seji vlade spremeniti stališče organov stranke," je predsednico SAB Alenko Bratušek danes zbodel prvak DeSUS Karl Erjavec.

Erjavec: Ko sem jaz pritiskal, sem tudi uspel. 

Erjavec sicer zanikla, da bi DeSUS kdaj koli izsiljeval z istopom iz koalicije. "A ko sem jaz izvajal pritisk na ostale koalicijske partnerje, sem tudi nekaj dosegel in uspel," je Erjavec v izjavi novinarjem po današnji seji organov stranke dregnil Bratuškovo. Dodal je, da je treba vedeti, do kam lahko napenjaš elastiko in kje je trenutek, ko lahko slednja poči.

SAB grozil nato pa popustil

Foto: Saša Despot Prvak LMŠ Marjan Šarec, predsednik SD Dejan Židan, prvak SMC Miro Cerar, predsednica SAB Alenka Bratušek in prvak DeSUS Karl Erjavec SAB je namreč pred četrtkovo sejo vlade napovedala, da predloga zakona o izvrševanju proračuna zaradi sredstev za letni dodatek upokojencev, pri katerih se po njihovem mnenju varčuje, ne bo podprla. A je po ostrem nastopu premierja Marjana Šarca vlada predlog sprejela soglasno.

vlada Upokojenci bodo dobili več, vendar manj, kot je zahtevala Bratuškova

Erjavec ocenjujem, da je bil vihar nepotreben, saj da je bil dogovor na sobotnem koalicijskem vrhu glede letnega dodatka upokojencem zelo jasen. Bratuškova pa je "prehitela in dejala, kar ni bilo res dogovorjeno".

Seja vlade precej burna

Prvak DeSUS je priznal, da je bila razprava na seji vlade precej burna, saj gre nenazadnje za najpomembnejši dokument in so tudi odločali o usodi koalicije. Spomnil je, da so tako pomembne dokumente, kot so proračunski, vedno sprejemali soglasno, če se kdo ni strinjal, pa je preprosto odšel iz koalicije. Kako bi manjšinska vlada delovala še z enim partnerjem manj, pa je treba po njegovih navedbah vprašati Šarca.

Slovenija Šarec Bratuškovi dal čas do srede

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 21

  • 15:10 26. November 2018.

    karel, sama tvoja pojava je en veliki fijasko

  • 08:05 24. November 2018.

    Ha,ha,ha. Vse kaj hujši fiasko si doživel. Odletel si na vsej fronti. Sram te je lehko, da si upokojence vodil …

  • 22:43 23. November 2018.

    Alenka je poskusila in,če bi jo Karel podprl bi uspela!! Je pa ta Karel prava sramota upokojenske stranke on se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.