Slovenija
4348 ogledov

Erjavec Bratuškovi:"Takega fiaska nisem nikoli doživel!"

Karl Erjavec Anže Petkovšek Izjava predsednika stranke DeSus Karla Erjavca.
V koaliciji še vedno napeto.

"Takega fiaska gotovo nisem nikoli doživel, da bi moral na seji vlade spremeniti stališče organov stranke," je predsednico SAB Alenko Bratušek danes zbodel prvak DeSUS Karl Erjavec.

Erjavec: Ko sem jaz pritiskal, sem tudi uspel. 

Erjavec sicer zanikla, da bi DeSUS kdaj koli izsiljeval z istopom iz koalicije. "A ko sem jaz izvajal pritisk na ostale koalicijske partnerje, sem tudi nekaj dosegel in uspel," je Erjavec v izjavi novinarjem po današnji seji organov stranke dregnil Bratuškovo. Dodal je, da je treba vedeti, do kam lahko napenjaš elastiko in kje je trenutek, ko lahko slednja poči.

SAB grozil nato pa popustil

Koalicija | Avtor: Saša Despot podpis koalicijskega sporazuma o sodelovanju v vladi za mandatno obdobje 2018-2022 med partnericami LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS Saša Despot
SAB je namreč pred četrtkovo sejo vlade napovedala, da predloga zakona o izvrševanju proračuna zaradi sredstev za letni dodatek upokojencev, pri katerih se po njihovem mnenju varčuje, ne bo podprla. A je po ostrem nastopu premierja Marjana Šarca vlada predlog sprejela soglasno.

Alenka Bratušek na soočenju predsednikov strank vlada Slovenija Upokojenci bodo dobili več, vendar manj, kot je zahtevala Bratuškova

Erjavec ocenjujem, da je bil vihar nepotreben, saj da je bil dogovor na sobotnem koalicijskem vrhu glede letnega dodatka upokojencem zelo jasen. Bratuškova pa je "prehitela in dejala, kar ni bilo res dogovorjeno".

Seja vlade precej burna

Prvak DeSUS je priznal, da je bila razprava na seji vlade precej burna, saj gre nenazadnje za najpomembnejši dokument in so tudi odločali o usodi koalicije. Spomnil je, da so tako pomembne dokumente, kot so proračunski, vedno sprejemali soglasno, če se kdo ni strinjal, pa je preprosto odšel iz koalicije. Kako bi manjšinska vlada delovala še z enim partnerjem manj, pa je treba po njegovih navedbah vprašati Šarca.

Alenka Bratušek Slovenija Šarec Bratuškovi dal čas do srede

 

Komentarjev 21
  • dragec 15:10 26.november 2018.

    karel, sama tvoja pojava je en veliki fijasko

  • leonardo 08:05 24.november 2018.

    Ha,ha,ha. Vse kaj hujši fiasko si doživel. Odletel si na vsej fronti. Sram te je lehko, da si upokojence vodil toliko let za nos. Sedaj pa minister v vojski. Veš kaj pričakujem. Če bi slučajno v borbi TVOJI vojaki zgubili. ...prikaži več bi ti rekel. Joj, kakšen fiasko so doživeli ( ali pa tudi ne) ti slovenski vojački.Vprašaj narod, kdo je dobil v tej štoriji največjo možno klofuto. Podrepnik ali načelen človek?

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 22:43 23.november 2018.

    Alenka je poskusila in,če bi jo Karel podprl bi uspela!! Je pa ta Karel prava sramota upokojenske stranke on se bori proti upokojencem in norčuje iz tistih,ki nekaj poskušajo narediti za upokojence!! Erjavec nagrada sledi na naslednjih volitvah!!