Erjavec krepi odnose z Južno Korejo

Foto: MZZ
Foto: MZZ
Za zunanjim ministrom Karlom Erjavcem je prvi dan obiska v Južni Koreji. V spremstvu panožne gospodarske delegacije Slovenskega avtomobilskega grozda obiskal raziskovalno-razvojni center avtomobilskega proizvajalca Hyundai-Kia v Namyangu.
Oglej si celoten članek

Na zunanjem ministrstvu zagotavljajo, da se z obiskom ministra Karla Erjavca odpirajo dodatne možnosti za sodelovanje s skupino, ki stremi k "zagotavljanju inovativnih in kvalitetnih rešitev pri proizvodnji avtomobilov". Z obiskom so se nadgradili vzpostavljeni kontakti s proizvodnimi tovarnami tega avtomobilskega proizvajalca v Srednji Evropi.

Erjavec je s člani gospodarske delegacije obiskal tudi proizvodni obrat slovenskega podjetja Kolektor Sinyung Industrial v kraju Gumi, ki je proizvajalec komutatorjev, namenjenih avtomobilski industriji na azijskem trgu.

Tekom obiska v Južni Koreji se bo zunanji minister srečal še z gostiteljem, južnokorejskim ministrom za zunanje zadeve Yun Byun-Sejem, predsednikom južnokorejskega parlamenta Chung Ui-Hwajem ter skupino prijateljstva s Slovenijo v korejskem parlamentu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.