Slovenija
11 ogledov

Erjavec krepi odnose z Južno Korejo

Karl Erjavec MZZ
Za zunanjim ministrom Karlom Erjavcem je prvi dan obiska v Južni Koreji. V spremstvu panožne gospodarske delegacije Slovenskega avtomobilskega grozda obiskal raziskovalno-razvojni center avtomobilskega proizvajalca Hyundai-Kia v Namyangu.

Na zunanjem ministrstvu zagotavljajo, da se z obiskom ministra Karla Erjavca odpirajo dodatne možnosti za sodelovanje s skupino, ki stremi k "zagotavljanju inovativnih in kvalitetnih rešitev pri proizvodnji avtomobilov". Z obiskom so se nadgradili vzpostavljeni kontakti s proizvodnimi tovarnami tega avtomobilskega proizvajalca v Srednji Evropi.

Erjavec je s člani gospodarske delegacije obiskal tudi proizvodni obrat slovenskega podjetja Kolektor Sinyung Industrial v kraju Gumi, ki je proizvajalec komutatorjev, namenjenih avtomobilski industriji na azijskem trgu.

Tekom obiska v Južni Koreji se bo zunanji minister srečal še z gostiteljem, južnokorejskim ministrom za zunanje zadeve Yun Byun-Sejem, predsednikom južnokorejskega parlamenta Chung Ui-Hwajem ter skupino prijateljstva s Slovenijo v korejskem parlamentu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.