Erjavec o obveznem služenju vojske, ki bi trajalo tri mesece

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Stranka DeSUS danes s kongresom že začenja predvolilno kampanjo. Edini kandidat za predsednika Karl Erjavec.
Oglej si celoten članek

Erjavec je na kongresu zagotovil, da DeSUS ne bo podprla rešitve, ki določa, da bomo plačevali dodaten evro na položnicah za elektriko za pokrivanje izgube v Teš 6. Predlagal je še, da v stranki opravijo razpravo o ponovni uvedbi služenja vojaškega roka, ki bi lahko potekalo največ tri mesece.

Erjavec je v svojem nagovoru poudaril, da bodo sicer še naprej branili pravice starejših, pridobitve socialne države, javno zdravstvo in javno šolstvo ter se borili za ohranitev državnega premoženja. A svoj program širijo ter poskušajo odgovarjati še na druge izzive.

Imajo tudi gospodarski program

Cilj programa DeSUS je več novih domačih in tujih investicij, vzpostavitev bolj prijaznega poslovnega in enostavnejšega davčnega okolja, večja zaposlenost za vse, zlasti odpiranje novih kakovostnih delovnih mest za mlado in starejšo populacijo. Slovenija ima za zdaj dokaj uspešno gospodarstvo, a rezultatov ne delijo vsi državljani, ugotavlja Erjavec.

Erjavec je izpostavil še druge programske cilje. Po njegovih besedah morajo uvesti davčni pavšal za samostojne podjetnike in obrtnike, z ustreznim poslovnim okoljem zavarovati srednji razred.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 08:48 19. Februar 2017.

    Tone maš res,mornarica pa 3 leta.Samo ne vem do kdaj je bilo 24 mesecev?

  • 08:14 19. Februar 2017.

    Charlie Brown je moj idol. Ko bom bil velik, bom bil Korel.

  • 07:27 19. Februar 2017.

    24 mesecev

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.