Slovenija
122 ogledov

Erjavec o obveznem služenju vojske, ki bi trajalo tri mesece

Karel Erjavec Saša Despot
Stranka DeSUS danes s kongresom že začenja predvolilno kampanjo. Edini kandidat za predsednika Karl Erjavec.

Erjavec je na kongresu zagotovil, da DeSUS ne bo podprla rešitve, ki določa, da bomo plačevali dodaten evro na položnicah za elektriko za pokrivanje izgube v Teš 6. Predlagal je še, da v stranki opravijo razpravo o ponovni uvedbi služenja vojaškega roka, ki bi lahko potekalo največ tri mesece.

Erjavec je v svojem nagovoru poudaril, da bodo sicer še naprej branili pravice starejših, pridobitve socialne države, javno zdravstvo in javno šolstvo ter se borili za ohranitev državnega premoženja. A svoj program širijo ter poskušajo odgovarjati še na druge izzive.

Imajo tudi gospodarski program

Cilj programa DeSUS je več novih domačih in tujih investicij, vzpostavitev bolj prijaznega poslovnega in enostavnejšega davčnega okolja, večja zaposlenost za vse, zlasti odpiranje novih kakovostnih delovnih mest za mlado in starejšo populacijo. Slovenija ima za zdaj dokaj uspešno gospodarstvo, a rezultatov ne delijo vsi državljani, ugotavlja Erjavec.

Erjavec je izpostavil še druge programske cilje. Po njegovih besedah morajo uvesti davčni pavšal za samostojne podjetnike in obrtnike, z ustreznim poslovnim okoljem zavarovati srednji razred.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 14