Erjavec preusmerja srž problema

Foto: Žurnal24 Erjavec je zavrnil očitke glede nepotizma znoraj stranke. (vir: BOBO)
Erjavec naj bi s svojo izjavo, da je Pavček od njega zahteval, naj prekliče namero o izbiri oklepnikov, hotel preusmeriti pozornost javnosti, so sporočili iz Viatorja & Vectorja.
Oglej si celoten članek
 
 

Ne glede na dosedanje sprenevedanje bo minister Erjavec moral odgovoriti, kako so oziroma ali so izpolnjeni pogoji za izbor dobavitelja vozil 8x8.

Viator & Victor

 
Minister Karl Erjavec je v sredo na novinarski konferenci dejal, da ga je Zdenko Pavček v času, ko je bil sprejet sklep o izbiri Rotisa, na svojo željo obiskal in od njega zahteval, naj sklep o izbiri prekliče, sicer bo imel hude težave in bo težko zdržal mandat. Iz Viatorja & Vectorja pa so sporočili, da je Erjavec s to izjavo hotel preusmeriti pozornost slovenske javnosti od resničnega problema, ki je po njihovem mnenju utemeljen sum nepravilnosti pri izbiri dobavitelja kolesnih oklepnih vozil 8x8 v Sloveniji, ki so jih odkrili neodvisni preiskovalni organi na Finskem.

Kos: Pismo o nameri še ni korupcija
"Pismo o nameri ni zaveza, da bo posel res sklenjen," je Drago Kos povedal v zvezi s pismom o nameri za razvoj oklepnikov 8X8, ki naj bi ga v času prejšnje vlade podpisala ministrstvo za obrambo in skupina Viator & Vektor. Pri tem je dodal, da v zvezi s tem ne moremo govoriti o korupciji, saj se s tem posel še ne odda.

Povedal je še, da kolikor ve, je Sistemska tehnika – potem ko je posel z oklepniki dobila Patria – na podlagi omenjenega pisma že tožila državo in tožbo tudi izgubila.

Nekdanji premier Anton Rop je v zvezi s trditvami predsednika uprave skupine Viator & Vektor Zdenka Pavčka potrdil, da so dogovori o poslu z oklepniki 8X8 med državo in podjetjem stekli že v času prejšnje vlade, vendar se sam kot predsednik vlade s tem ni posebno ukvarjal.
 
 
 

Čvrstega dogovora ni bilo, smo pa podpisali pismo o nameri, da bomo to delali.

Zdenko Pavček

 
Pavček je članom komisije, ki preiskuje nakup oklepnikov 8X8, na zaslišanju 13. maja povedal, da so pogovori o tem, da bo Sistemska tehnika (katere večinska lastnica je skupina Viator & Vektor) izdelovala oklepnike, stekli že leta 2004 oziroma v času prejšnje vlade.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.