Slovenija
16 ogledov

Erjavec preusmerja srž problema

Erjavec je zavrnil očitke glede nepotizma znoraj stranke. (vir: BOBO) Žurnal24 main
Erjavec naj bi s svojo izjavo, da je Pavček od njega zahteval, naj prekliče namero o izbiri oklepnikov, hotel preusmeriti pozornost javnosti, so sporočili iz Viatorja & Vectorja.
 
 

Ne glede na dosedanje sprenevedanje bo minister Erjavec moral odgovoriti, kako so oziroma ali so izpolnjeni pogoji za izbor dobavitelja vozil 8x8.

Viator & Victor

 
Minister Karl Erjavec je v sredo na novinarski konferenci dejal, da ga je Zdenko Pavček v času, ko je bil sprejet sklep o izbiri Rotisa, na svojo željo obiskal in od njega zahteval, naj sklep o izbiri prekliče, sicer bo imel hude težave in bo težko zdržal mandat. Iz Viatorja & Vectorja pa so sporočili, da je Erjavec s to izjavo hotel preusmeriti pozornost slovenske javnosti od resničnega problema, ki je po njihovem mnenju utemeljen sum nepravilnosti pri izbiri dobavitelja kolesnih oklepnih vozil 8x8 v Sloveniji, ki so jih odkrili neodvisni preiskovalni organi na Finskem.

Kos: Pismo o nameri še ni korupcija
"Pismo o nameri ni zaveza, da bo posel res sklenjen," je Drago Kos povedal v zvezi s pismom o nameri za razvoj oklepnikov 8X8, ki naj bi ga v času prejšnje vlade podpisala ministrstvo za obrambo in skupina Viator & Vektor. Pri tem je dodal, da v zvezi s tem ne moremo govoriti o korupciji, saj se s tem posel še ne odda.

Povedal je še, da kolikor ve, je Sistemska tehnika – potem ko je posel z oklepniki dobila Patria – na podlagi omenjenega pisma že tožila državo in tožbo tudi izgubila.

Nekdanji premier Anton Rop je v zvezi s trditvami predsednika uprave skupine Viator & Vektor Zdenka Pavčka potrdil, da so dogovori o poslu z oklepniki 8X8 med državo in podjetjem stekli že v času prejšnje vlade, vendar se sam kot predsednik vlade s tem ni posebno ukvarjal.
 
 
 

Čvrstega dogovora ni bilo, smo pa podpisali pismo o nameri, da bomo to delali.

Zdenko Pavček

 
Pavček je članom komisije, ki preiskuje nakup oklepnikov 8X8, na zaslišanju 13. maja povedal, da so pogovori o tem, da bo Sistemska tehnika (katere večinska lastnica je skupina Viator & Vektor) izdelovala oklepnike, stekli že leta 2004 oziroma v času prejšnje vlade.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.