Erjavec se ima "pestro" in "naporno"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
V Bruslju po trditvah ministra Erjavca razprava "pestra" in "naporna". Beseda je tekla o kazenskem seznamu oseb, ki podpirajo režim Aleksandra Lukašenka.
Oglej si celoten članek

Slovenija se ne strinja s tem, da se na kazenski seznam oseb, ki sodelujejo z beloruskim režimom, uvrsti samo enega poslovneža, saj je prepričana, da je več poslovnežev, ki podpirajo režim Aleksandra Lukašenka, in želi celovit pristop h gospodarskim sankcijam, je danes v Bruslju pojasnil zunanji minister Karl Erjavec.

Za gospodarske sankcije

Na vprašanje, ali bo torej Slovenija marca pripravljena sprejeti seznam poslovnežev in podjetij, ki jih bo EU kaznovala z zamrznitvijo premoženja in prepovedjo potovanja v Unijo, če na njem ne bo samo Jurij Čiž, ampak tudi drugi gospodarstveniki, je minister odgovoril pritrdilno.


"Ja, potem bomo ta seznam tudi sprejeli, ker potem gre za to, da se celovito pristopa k izvajanju gospodarskih sankcij in v tem primeru ne bomo videli nobenih zadržkov, da ne bi podprli takšnih gospodarskih sankcij, ker se zavedamo, da je treba nadaljevati pritisk na beloruski režim in zagotovo so gospodarske sankcije eden od načinov za takšen pritisk," je dejal minister.

Razprava o sankcijah proti režimu Aleksandra Lukašenka je bila po ministrovih besedah "pestra" in "naporna".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.