Slovenija
14 ogledov

Erjavec se ima "pestro" in "naporno"

Karl Erjavec Anže Petkovšek
V Bruslju po trditvah ministra Erjavca razprava "pestra" in "naporna". Beseda je tekla o kazenskem seznamu oseb, ki podpirajo režim Aleksandra Lukašenka.

Slovenija se ne strinja s tem, da se na kazenski seznam oseb, ki sodelujejo z beloruskim režimom, uvrsti samo enega poslovneža, saj je prepričana, da je več poslovnežev, ki podpirajo režim Aleksandra Lukašenka, in želi celovit pristop h gospodarskim sankcijam, je danes v Bruslju pojasnil zunanji minister Karl Erjavec.

Za gospodarske sankcije

Na vprašanje, ali bo torej Slovenija marca pripravljena sprejeti seznam poslovnežev in podjetij, ki jih bo EU kaznovala z zamrznitvijo premoženja in prepovedjo potovanja v Unijo, če na njem ne bo samo Jurij Čiž, ampak tudi drugi gospodarstveniki, je minister odgovoril pritrdilno.


"Ja, potem bomo ta seznam tudi sprejeli, ker potem gre za to, da se celovito pristopa k izvajanju gospodarskih sankcij in v tem primeru ne bomo videli nobenih zadržkov, da ne bi podprli takšnih gospodarskih sankcij, ker se zavedamo, da je treba nadaljevati pritisk na beloruski režim in zagotovo so gospodarske sankcije eden od načinov za takšen pritisk," je dejal minister.

Razprava o sankcijah proti režimu Aleksandra Lukašenka je bila po ministrovih besedah "pestra" in "naporna".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.