Erjavec: "V petnajstih letih nisem bil dan na bolniški"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Predsednik DeSUS Karl Erjavec meni, da je za vodenje stranke potrebna dobra fizična in psihična kondicija pa tudi veliko zdravja.
Oglej si celoten članek

V stranki DeSUS se pred bližajočim kongresom, ki bo 18. januarja, še vedno iskri. Predsednik stranke Karl Erjavec upa, da bodo očitki o domnevnih nepravilnostih v ravnanju kmetijske ministrice Aleksandre Pivec v drugi fazi projetka Strateško razvojno inovacijsko partnerstvo Turizem (SRIPT) do takrat razjasnjeni. Pivčeva se namreč podaja v boj za položaj na čelu strank

Erjavec pričakuje, da se bo z ministrico pogovoril predsednik vlade Marjan Šarec. Ta odgovarja, da bo to storil, ko se ministrica vrne na delo, saj je trenutno v bolniškem staležu. Po besedah gospodarskega ministra Zdravka Počivalška je Pivčeva delo, za katero je bila plačana, tudi opravila, je dejal Šarec. Poudaril je, da je prejel mnogo pisem podpore ministrici s strani kmetijskih organizacij. "Nikoli ne bom delal proti tistemu, kar zagovarja slovenski kmet," je izpostavil.

Ravnanje predsednika vlade je po oceni Erjavca "malce nenavadno", ga pa razume. "Očitno je Karl Erjavec motnja v slovenskem političnem prostoru in vse politične stranke si želijo nekoga drugega na čelu stranke DeSUS," je pripomnil v današnji izjavi za medije ob robu videokonference s slovenskimi vojaki na mednarodnih misijah.

Erjavec: Ključno bo mnenje KPK

Foto: Saša Despot Karel Erjavec Erjavec meni, da bo za usodo ministrice ključno mnenje Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) in da si tudi predsednik vlade kupuje čas in čaka, kako se bo odzvala komisija. Pivčeva namreč dohodka iz projekta SRIPT po poročanju Kanala A ni pravočasno prijavila KPK, pač pa je to storila šele po razkritju v medijih. Ministrica je tedaj za televizijo pojasnila, da ni vedela, da mora zadevo prijaviti, predsednik protikorupcijske komisije Boris Štefanec pa, da ji grozi globa.

Erjavca sicer moti, da se v javnosti pojavlja teza, da ne želi zaščititi ministrice. "Ne morem zaščititi nekoga, ki je pod očitkom nezakonitosti in nepravilnega ravnanja," je dejal v današnji izjavi. Ob tem je opozoril, da mora na obiskih občinskih organizacij stranke odgovarjati tudi na neprijetna vprašanja v zvezi z očitki, ki letijo na Pivčevo, pa tudi na drugega kandidata Boruta Stražišarja, ki je član stranke postal šele tik pred kandidaturo. Erjavec sicer po teh obiskih ocenjuje, da sam še naprej uživa "kar močno podporo".

Erjavec: "Niti en dan nisem bil na bolniški"

Pivčevi je zaželel tudi, da čim prej ozdravi. Obenem pa je pripomnil, da voditi stranko zahteva dobro fizično in psihično kondicijo pa tudi veliko zdravja. "Moram reči, da imam srečo, glede na to, da že 15 let vodim stranko, pa niti en dan nisem bil na bolniški," je dodal.

V zadnjih dneh so se pojavili tudi namigi, da naj bi Pivčeva imela odprto vabilo v stranko LMŠ, če ji na januarskem kongresu ne bi uspelo prevzeti vodenja DeSUS in če ostane brez ministrskega položaja. Šarec je v ponedeljek zatrdil, da to ne drži, in poudaril, da bi bilo "zelo nespodobno dajati takšna vabila nekomu, ki kandidira za predsednika druge stranke".

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 13:32 19. December 2019.

    Erjavec: "V petnajstih letih nisem bil dan na bolniški" Veš Karol, mislim da je v nacionalnem interesu, da bi te …

  • 20:31 18. December 2019.

    mislim kakšen članek, pa dobr je sej smo slovenčki kot ovce, pa nekateri zgledajo ko ovce ampak po mojem nismo …

  • 23:32 17. December 2019.

    Ja pa bi jo potreboval.Končna postaja avtobusa št.20 pa čez travnik.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.